Ανυπομονώ για τη μέγιστη έκδοση 2 δίσκων του Iron Man DVD, θεωρώντας ότι ανακοινώθηκε τον Αύγουστο. Νομίζω, όμως, ότι η πρόβλεψή μου έπεσε. Η αγάπη μου για την κινηματογραφική ταινία δεν έχει αλλάξει, αλλά βρήκα πολλά από τα ειδικά χαρακτηριστικά που δεν ήταν τόσο συναρπαστικά όσο ήλπιζα.

Επιλογές DVD
Για μένα, η έκκληση της ταινίας ήταν ο χαρακτήρας, ο άνθρωπος μέσα στο κοστούμι, αλλά αυτό δεν ακολουθείται η κατεύθυνση εδώ. Αυτή ήταν η πρώτη εσωτερική παραγωγή του Marvel μετά από προηγούμενη επιτυχία που χορήγησε αδειοδότηση των χαρακτήρων τους σε άλλους. Ως αποτέλεσμα, υποθέτω ότι ο “έλεγχος” ήταν ένα μεγάλο ζήτημα γι ‘αυτούς. Κρατώντας την εστίαση στο κοστούμι και στην τεχνολογία-τόσο σε φιλμ όσο και σε αποτελέσματα-τους επιτρέπει να ανταλλάξουν δημιουργούς ανεξάρτητα από τον εξαιρετικό διευθυντή/ηθοποιό Jon Favreau και τον αστέρι Robert Downey, Jr. (Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένες κρίσιμες σκηνές ήταν εν μέρει αυτοσχεδιασμένες και υπήρξαν φήμες ότι η Marvel ανακοίνωσε την ημερομηνία της ταινίας του 2010, ενώ η Stonewalling Favreau για τις συνομιλίες μισθών. Πολύ πιο κρίσιμη από κάθε συγκεκριμένο καλλιτέχνη.

Αλλά αυτή είναι μόνο η κερδοσκοπία μου. Πιθανώς πολύ πιο κρίσιμο για τους κατασκευαστές του DVD είναι αυτός ο λόγος: οι οπαδοί του κόμικ τείνουν να είναι τεχνολογικά κεφάλια, επειδή ο χαρακτήρας, ένας μεθυσμένος πλούσιος άνδρας, είναι ειλικρινά, ένας μαλάκας (και ποτέ δεν είναι πολύ περισσότερο από πρόσφατα , με την ιστορία του εμφυλίου πολέμου). Αυτό που έχει απομείνει είναι το κοστούμι. Έτσι, όλες αυτές οι πληροφορίες σχετικά με την εμφάνιση και την αίσθηση της φορεσιάς, πώς δημιουργήθηκε και χτίστηκε, πρέπει να είναι ιδανικά μέχρι το σοκάκι τους. Πολλά από τα έξτρα επικεντρώνονται στις εργασίες παραγωγής, σε αυτό που χρειάστηκε για να πάρει την κινηματογραφική ταινία στην οθόνη.

Ο πρώτος δίσκος
Ο κύριος δίσκος αποτελείται από την κινηματογραφική ταινία και 11 διαγραμμένες ή εκτεταμένες σκηνές, το αγαπημένο μου από τα οποία είναι η Rhodey που οδηγεί μια Porsche στο σιδερένιο monger. Μπορώ να δω γιατί το έβγαλαν, όμως-η προκύπτουσα ανατροπή του μεγάλου ρομπότ σε ένα λεωφορείο είναι κάπως γελοίο. Είναι τακτοποιημένο να δούμε πώς τα τραχιά αποτελέσματα σε αυτή τη σκηνή δεν ταιριάζουν πραγματικά, επειδή δίνει κάποιες συμβουλές για το πώς συναρμολογούνται τα στοιχεία της διαδικασίας.

Επίσης στον δίσκο υπάρχουν διάφορες διαφημίσεις. Το “Armored Adventures” είναι ένα τρέιλερ κινουμένων σχεδίων για τις κινούμενες σειρές που σχετίζονται με το Nicktoons το 2009, με πρωταγωνιστή έναν εφηβικό Tony. Υπάρχουν επίσης προεπισκοπήσεις: μια τεχνολογική βαριά έκδοση ενός teaser Star Trek. το νέο Indiana Jones DVD. και το έκτακτο DVD Hulk, και οι δύο οφείλονται αργότερα αυτό το μήνα.

Ο δίσκος ανταμοιβής
Το πραγματικό κρέας βρίσκεται στον δίσκο ανταμοιβής. Παραδοσιακά, με ταινίες Marvel, ο δεύτερος δίσκος είναι ο δίσκος Geek, και αυτό δεν ήταν ποτέ πολύ πιο αληθινό από εδώ.

Το “I Am Iron Man” αποτελείται από επτά featurettes για την κατασκευή της ταινίας, που διηγείται κυρίως από τον Favreau. Υπάρχει ένας τόνος πληροφοριών παραγωγής, ειδικά για την εμφάνιση του κοστούμι και των ειδικών εφέ, με πολλά πιστωτικά αποτελέσματα στον καλλιτέχνη Adi Granov, ο οποίος δημιούργησε το κοστούμι, και τον Stan Winston, του οποίου το στούντιο το έχτισε. Ήμουν συγκλονισμένος να σημειώσω ότι ο παραγωγός Peter Billingsley είναι ο πρώην παιδικός ηθοποιός από μια ιστορία των Χριστουγέννων. (Έχει επίσης έναν ρόλο καμεών στην ίδια την ταινία ως έναν από τους επιστήμονες κατοικίδιων ζώων του Iron Monger.)

Βρήκα όλες αυτές τις πληροφορίες κάπως περιττές. Για μένα, κινδύνευε να βλάψει τη μαγεία. Οι αφοσιωμένοι ανεμιστήρες θα τρώνε τον τρόπο που κάθε λεπτομέρεια της ταινίας καλύπτεται από σχεδόν δύο ώρες: όλα τα διαφορετικά είδη γλυκαντικών, οπτικών εφέ, επανασύνδεσης, παραστάσεων, ακόμη και ανάμειξης ήχου.

Το αγαπημένο μου κομμάτι ήταν το “The Invincible Iron Man”, το ντοκιμαντέρ που βασίζεται σε κόμικ σε έξι μέρη. Εμφανίζονται οι συγγραφείς και οι καλλιτέχνες, όπως ο Gerry Conway, ο Gene Colan, ο συντάκτης Tom Brevoort, ο John Romita, ο νεώτερος και ο Bob Layton. Αφού μιλάμε για την προέλευση του χαρακτήρα μέχρι να εργαστεί στη δεκαετία του ’80, το χαρακτηριστικό παραλείπει τη σύγχρονη εποχή. Ο Warren Ellis μιλάει για μια καλή στιγμή για την ακραία επανεκκίνηση του Invincible Iron Man σε σχέση με τον Adi Granov, ο οποίος περιλαμβάνεται επίσης. Πολλοί από όλους από την τρέχουσα εποχή – ο Joe Casey, ο Joe Quesada, ο Dan και ο Charles Knauf, ο Patrick Zircher – εμφανίζονται, με εξαίρεση το Matt Fraction, της οποίας η νέα σειρά εισήχθη για να δώσει στους πελάτες κινηματογραφικής ταινίας κάτι που διαβάζει ότι είναι παρόμοιο με το ταινία.

Επίσης, η εκτέλεση του Denny O’Neil καλύπτει τις επιπτώσεις του αλκοολισμού, συμπεριλαμβανομένου του έλλειψη στέγης, πιθανώς επειδή αυτό θα ήταν ένα downer. Θα ήθελα επίσης να ακούσω για την επανεκκίνηση του Kurt Busiek, επισκιάστηκε από τους εκδηκητές του τρέξιμο εκείνη την εποχή, επειδή έφερε πίσω τον ευχαριστημένο και πιπέρι, ο οποίος μέχρι τότε δεν είχε βρεθεί στο βιβλίο για πάνω από μια δεκαετία.

Ήταν υπέροχο να δούμε τον Stan Lee, όπως αναμενόταν, ποιος μιλάει για το πώς ο Iron Man είχε πολύ περισσότερους αναγνώστες γυναικών, με βάση το Mail Fan, από άλλους τίτλους Marvel. Νομίζει ότι “τα θηλυκά”, όπως τους αποκαλεί, αγαπούσε πραγματικά τον Iron Man επειδή ο χαρακτήρας ήταν όμορφος, πλούσιος, και ήθελαν να τον μητέρα. Ο Lee τους αναφέρει ως σκέψη: “Θα είσαι εντάξει, μην ανησυχείς για την καρδιά σου, θα σε φροντίσω και αν πεθάνεις, θα κληρονομήσω όλα τα χρήματά σου”, αλλά αμέσως λέει ότι δεν το έκανε τόνωνnull