Michelle Nolan, τακτική συνεισφορά σε τέτοιες δημοσιεύσεις όπως η αγορά κόμικς, παρέχει “μια ιστορία αμερικανικών ρομαντικών κόμικς” σε όπως στα ράφια. Η μακρόχρονη ερευνητική της μελέτη σχετικά με το παρόμοιο κόμικ έχει συλλεχθεί σε αυτή την ολοκληρωμένη παρουσίαση.

Εκείνοι που επιδιώκουν να ανακαλύψουν περισσότερα για ένα υποτιμημένο είδος θα ανακαλύψουν αυτό το βιβλίο Goldmine. Στο αποκορύφωμά τους στη δεκαετία του 1950, το 20-25% όλων των προσφερόμενων κόμικς των ΗΠΑ ήταν ρομαντισμό, ωστόσο λόγω του κυρίως γυναικείου ακροατηρίου τους, παραδοσιακών συλλεκτών κόμικς, αντιπροσώπων, καθώς και fanzines τους αγνόησαν κυρίως.

Ενώ εκτιμώ την πρόθεση της αποκατάστασης αυτής της άγνοιας, το μεγαλύτερο ελάττωμα εδώ είναι ότι το βιβλίο έχει αρκετά λίγες εικόνες. Υποψιάζομαι ότι αυτό οφείλεται σε συνδυασμό της οιονεί ακαδημαϊκής προσέγγισής του καθώς και το πρόβλημα της απόκτησης δικαιωμάτων από τους εκδότες. Το ανθεκτικό Hardcover 200+ σελίδων, λίγο ακριβό, έχει ένα τμήμα οκτώ σελίδων, καθώς και οτιδήποτε άλλο είναι ασπρόμαυρο, με ίσως δύο φωτογραφίες σε ένα κεφάλαιο 12 σελίδων ή τέσσερα σε ένα 20-pager. Αυτό δεν είναι σχεδόν επαρκές για να παρέχει μια ακριβή απεικόνιση του είδους καθώς και τις εποχές που συζητήθηκαν, ειδικά επειδή πολλές από τις εικόνες που περιλαμβάνονται είναι απλά καλύμματα, όχι εσωτερικές σελίδες, καθώς και δεν έχουν σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς χρώμα.

Ως αποτέλεσμα αυτής της παράλειψης, συχνά το κείμενο παρέχεται για να εξηγεί απλώς καλύμματα ή ιστορίες. Η περιοχή δίνεται, για παράδειγμα, για να επαναπροσδιορίσει την πρώτη ιστορία στο πρώτο ρομαντικό κόμικ, Young Romance #1, όταν μια αναπαραγωγή σελίδας θα ήταν τόσο πιο αποτελεσματική. Δεν περιλαμβάνονται ιστορίες εδώ, οπότε οι επισκέπτες θα πρέπει να γυρίσουν κάπου αλλού για να ανακαλύψουν παραδείγματα του πραγματικού είδους. Υπάρχει επίσης ένα τμήμα σχετικά με το πώς ένας εξουσιοδοτημένος εκδότης δεν είχε ιδιαίτερα θορυβώδη, εντυπωσιακά καλύμματα, ωστόσο χωρίς παραδείγματα που παρουσιάστηκαν, είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι σήμαινε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’50.

Τα δώδεκα κεφάλαια οργανώνονται είτε με δεκαετία είτε με τάση, ξεκινώντας από την προέλευση των κόμικς στα περιοδικά χαρτοπολτού καθώς και τη σύνδεσή τους με τους τίτλους των εφήβων χιούμορ, όπως εκείνοι της Archie Comics. Με την προϋπόθεση ότι ακριβώς το Bit είναι κατανοητό για πολλούς από αυτούς τους τίτλους, ορισμένα κεφάλαια κατέληξαν να είναι έρευνες, καταγράφοντας τίτλους βιβλίων με σύντομες περιγραφές καθώς και ιστορίες δημοσίευσης. Άλλοι είναι γεμάτοι περιλήψεις ιστοριών ή λίστες ξεχασμένων εκδότη.

Συγκεκριμένα κεφάλαια καλύπτουν το “Love Glut” του 1950, όταν όλοι πήδησαν στο ρομαντικό συγκρότημα, καθώς και το βραχύβιο μοτίβο του συχνά φωτοβολταϊκού δυτικού ρομαντισμού. Καθώς το βιβλίο συνεχίζεται, οι τίτλοι εισάγονται καθώς και ακυρώθηκαν ενώ οι εκδότες βγαίνουν από την επιχείρηση ή προσφέρουν ακίνητα στους ανταγωνιστές. Εξετάζονται οι επιπτώσεις του κωμικού κώδικα στα μέσα της δεκαετίας του ’50, καθώς και ένα σύντομο τμήμα για τα είδη των διαφημίσεων που ανακαλύφθηκαν στα κόμικς. Ο Charlton συνέχισε να αντλείται τίτλους ρομαντισμού στη δεκαετία του 1960, ενώ τα DC Comics πειραματίστηκαν με σειρές πριν δημοσιεύσουν τους τελευταίους από τους παραδοσιακούς τίτλους το 1977, όταν ο Young Like End End. Υπάρχει μια φανταστική προσφορά δεδομένων που βασίζονται στην εκτεταμένη συλλογή του Nolan, καθώς και σε εκείνες των δύο άλλων αφοσιωμένων συλλεκτών, συμπεριλαμβανομένου ενός προσαρτήματος δέκα σελίδων, το οποίο καταχωρεί όλα κατανοούσε τα ρομαντικά κόμικ που δημοσιεύονται μεταξύ του 1947 καθώς και του 1983.

Μερικές φορές τα στατιστικά στοιχεία καθιστούν την ανάγνωση λίγο στεγνή, ωστόσο με τακτικές επικεφαλίδες, είναι απλό να αποφύγετε τμήματα μεγαλύτερου επιτοκίου για οποιοδήποτε είδος συγκεκριμένου αναγνώστη. Είναι υπέροχο να κατανοήσουμε ότι τα δεδομένα είναι εκεί, αν απαιτείται να το αναζητήσω σε κάποια μελλοντική ημερομηνία, καθώς και το βιβλίο φαίνεται ότι στοχεύει να είναι μια σύσταση περισσότερο από μια μεγάλη ανάγνωση, καθώς ο συγγραφέας μοιράζεται τις γνώσεις της. Υποψιάζομαι ότι μερικά από τα τμήματα “Rah Rah θα πρέπει να συγκεντρώσετε αυτά”, δημοσιεύθηκαν αρχικά ως μέρος των άρθρων της αγοράς κόμικς, αφού ο τόνος είναι κατάλληλος για το κοινό για την πρώην δημοσίευση, οι οποίοι αναζητούσαν προσφορές σε κόμικς να αγοράσει καθώς και να “επενδύσει”.

Για μια ακόμη προοπτική, ο Jacque Nodell έχει γράψει για αυτό το βιβλίο στο blog της “Sequential Crush”. (Ο εκδότης παρείχε αντίγραφο αξιολόγησης.)

(Είχα μια διαφωνία με τον εαυτό μου για το αν θα έπρεπε να αναφέρω ότι η συγγραφέας Michelle γεννήθηκε Mike. Πιστεύω ότι είναι σχετικό, υπό την προϋπόθεση ότι τα σχόλια που κάνει στο κείμενο σχετικά με το πόσο εξέχουσα κουλτούρα αντιμετώπισαν τις γυναίκες σε διαφορετικές περιόδους, τα στερεότυπα του είδους ή τι κορίτσια «Λειτουργίες καθώς και συμφέροντα θεωρήθηκαν ότι ήταν, αφού θα είχε μια μοναδική άποψη για το θέμα. Μερικά από τα πρώτα άρθρα της έχουν επίσης πρόσφατα ανατυπωθεί με το προηγούμενο όνομα της. Θα ήμουν γοητευμένος να ελέγξω μια συνέντευξη μαζί της για τη ζωή της καθώς και για το πώς αλληλεπιδρά με τα ενδιαφέροντά της καθώς και το υλικό που καλύπτει.)

Μοιραστείτε αυτό:
Κελάδημα
Facebook
Ουρανός

Σχετικές αναρτήσεις:

Young Romance: The Best of Romicsyoung Romance του Simon & Kirby: The Best of Romance Comics του Simon & Kirby από την αριστοτεχνική ομάδα του Joe Simon καθώς και του Jacknull