Αυτή η ανάρτηση έχει κατατεθεί κάτω από:

Αρχική σελίδα Σελίδα,
Συνεντεύξεις και στήλες,
Αναθεωρήσεις προϊόντων

KC και η αγελάδα του

Μια στήλη KC από τον KC Carlson

Scooby-doo team-up #36

Μερικές φορές νομίζω ότι είμαι πολύ μεγάλος για να απολαμβάνω την ομάδα Scooby-Doo όσο και εγώ. Παρόλο που, δεδομένου ότι πολλοί από τους χαρακτήρες που εμφανίζονται στο πιο πρόσφατο ζήτημα δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 (ή ακόμα και νωρίτερα), αναρωτιέμαι επίσης για ποιον γράφεται αυτό το ζήτημα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλοί από τους χαρακτήρες που εμφανίζονται εδώ δεν έχουν εμφανιστεί σε ένα κωμικό βιβλίο DC για μια ώρα, ίσως είμαι το κοινό -στόχος!

Κανένα-αστέρι δεν πιστώνεται ειδικά στο εξώφυλλο αυτού του ζητήματος, μια απόκλιση από την κανονική πρακτική για τη σειρά. Αλλά οι παλιές ομίχλη σαν κι εμένα γνωρίζουν γρήγορα ποιοι είναι οι συν-αστέρες είναι: Άγγελος και ο πίθηκος! Αν και αναφέρονται μόνο ως Angel O’Day και Sam Simeon (τα “πραγματικά” ονόματά τους) στο ίδιο το κόμικ. Έχει εγκαταλείψει το DC (ή ξέχασε να ανανεώσει) τον άγγελο και το εμπορικό σήμα/τίτλο APE για κάποιο λόγο; Ενδιαφέρων…

Η πραγματική διασκέδαση δεν προσπαθεί να καταλάβει αυτό το συγκεκριμένο μυστήριο. (Αυτό είναι για τους παλιούς geeks σαν εμένα και ο Wayne για να ξύνω τα γένια μας.) Η πραγματική διασκέδαση στο Scooby-Doo Team-Up #36 υπολογίζει ποιοι είναι όλοι οι άλλοι παλιοί χαρακτήρες DC-επειδή αυτό το ζήτημα είναι γεμάτο με σκοτεινά με σκοτεινό DC, συμπεριλαμβανομένων μερικών “ανεπίσημων” αυτών που δεν είναι πλέον σήματα DC.

Scooby & The Gang, Louie, Angel και Sam

Ως συνήθως, προχωράω στον εαυτό μου. Αυτό το ζήτημα (που γράφτηκε από το πολύ ανόητο sholly fisch και cartooned – και δεν το λέω αυτό ως προσβολή – από τον συχνά εκθαμβωτικό καλλιτέχνη Dario Brizuela) είναι σταθερά γεμιστό με σκοτεινούς χαρακτήρες, διάλογο, αστεία και πιθανώς ακόμη και πράγματα που μου έλειπε. Έχει συσταθεί ως ετήσια Louie Jervis Telethon για τις United Charities, οι οποίες (φυσικά) φιλοξενούνται από τον κωμικό/κινηματογραφικό αστέρι Louie Jervis – ο οποίος ανακοινώνει ότι ο κωμικός/κινηματογραφικός αστέρας Rob Pope εκτελεί επίσης. Εάν αυτά τα ονόματα δεν ακούγονται εξοικειωμένα, τότε δεν έχετε απολαύσει αρκετούς τηλεοπτικούς που φιλοξενούνται είτε από τον Jerry Lewis είτε από τον Bob Hope – οι οποίοι και οι δύο συμπτωματικά πρωταγωνιστούν στα δικά τους DC Comic Books που δημοσιεύθηκαν από τη δεκαετία του 1950 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1970. (Πιθανότατα, η DC δεν έχει πλέον δικαιώματα για κανένα από αυτά. Γι ‘αυτό πιθανότατα δεν θα δείτε ποτέ μια συλλογή από κανένα από αυτούς τους τίτλους – παρά όλη την καταπληκτική δουλειά σε αυτά.)

Halos και μπανάνες

Πριν φτάσουμε πολύ μακριά, ο Angel και ο Ape δημιουργήθηκαν και συχνά γράφτηκαν από τον E. Nelson Bridwell. Είναι πιο γνωστός ως ο μακροχρόνιος βοηθός Superman Assistant Editor (κυρίως υπό τον συντάκτη Mort Weisinger) λόγω της εγκυκλοπαιδικής του γνώσης για την ιστορία του χαρακτήρα.

Οι καλλιτέχνες που σχετίζονται με την αρχική σειρά ήταν ο Penciller Bob Oksner και ο Inker Wally Wood. Ο Oksner ήταν επίσης ο μακροχρόνιος καλλιτέχνης των περιπέτειων του Jerry Lewis και των περιπέτειων του Bob Hope. Συγκεντρώνοντας κυρίως τη σειρά χιούμορ για το DC, ο Oksner απεικόνιζε επίσης τις πολλές αγάπες του Dobie Gillis (δείτε πολύ πιο παρακάτω), Sgt. Bilko, Pat Boone, και καλωσορίστε πίσω, Kotter. Ήταν επίσης ο καλλιτέχνης στο κοινοπρακτικό μου αρέσει η Lucy εφημερίδων στη δεκαετία του 1950. Καθώς οι τίτλοι του χιούμορ της DC πέθαναν τελικά, ο Oksner άλλαξε σε χαρακτηριστικά όπως το Superman, το Supergirl, το Shazam!, Και το κορίτσι του Superman, Lois Lane.

Θα χρειαζόταν μια στήλη περισσότερο από αυτή για να αναγνωρίσει τις συνεισφορές του Wally Wood στα κόμικς.

Ο Angel O’Day είναι ιδιωτικός ερευνητής και συνεργάτης στο O’Day και Simeon Detective Agency – με τον συνεργάτη της Sam Simeon. Ο Σαμ είναι ένας ασυνήθιστος χαρακτήρας: όχι μόνο είναι ένας ομιλητής (κάπως) γορίλα, είναι επίσης ένας καλλιτέχνης κόμικς, που εργάζεται για έναν πιθανώς εξωφρενικό συντάκτη που μπορεί ή δεν μπορεί να βασίζεται στον Stan Lee.

Άγγελος και ο πίθηκος #2

Ο Άγγελος είναι απίστευτα όμορφος. (Περιστασιακά μοντέλα για τον Σαμ για το έργο του κόμικς.) Είναι επίσης φανταστικά εκθαμβωτικό στην εργασία ντετέκτιβ. Αυτή η πρώτη σειρά διήρκεσε οκτώ θέματα μετά από μια δοκιμή. (Showcase #77, Angel και το APE #1-7, και το τελευταίο τεύχος μετονομάστηκε ως Meet Angel #8.)

Στη δεκαετία του 1990, η σειρά αναβίωσε από τον Phil Foglio, ο οποίος κολλήθηκε στις προηγούμενες ρίζες του. Στο 1991 Angel και The Ape Miniseries, αποκαλύφθηκε ότι ο Άγγελος είναι η μισή αδερφή του Dumb Bunny (μέλος του κατώτερου πέντε (βλέπε παρακάτω)-και οι δύο χαρακτήρες δημιουργήθηκαν από τον E. Nelson Bridwell). Ο Σαμ επαναλήφθηκε επίσης. Έγινε ο εγγονός του Gorilla Grodd (ο κακοποιός Flash). Του δόθηκε επίσης πνευματικές δυνάμεις για να κάνει τους ανθρώπους να τον δουν ως άνθρωπο. Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι αυτή ήταν μια περιττή αλλαγή (τουλάχιστον το έκανα), και δεν είμαι σίγουρος αν είναι ακόμα μέρος του χαρακτήρα.

Είμαι επίσης υποχρεωμένος να σας πω ότι υπάρχει μια έκδοση Vertigo τεσσάρων τίμων του Angel και της σειράς APE, που γράφτηκε από τον Howard Chaykin και τον David Tischman και απεικονίζεται από τον Phillip Bond με καλύμματα από τον Arthur Adams. Όσο θαυμάζω όλο αυτό το έργο των ανδρών, ποτέ δεν κατάφερα να διαβάσω πραγματικά αυτή τη σειρά. Φοβάμαι.

Άλλοι σύγχρονοι άγγελοι και οι εμφανίσεις APE περιλαμβάνουν το DC Holiday SPECIAL ’09 (μία σελίδα από τον Andrew Pepoy) και ένα συνεχές τμήμα στο 2012 Joe Kubert παρουσιάζει τον τίτλο ανθολογίας. Ελπίζω ότι θα υπάρξουν πολύ περισσότερες εμφανίσεις του δίδυμου στο μέλλον – με τον τίτλο τους άθικτο.

Ήταν αυτό ένα άλλο είδος παρωδίας του Stan Lee;

Η αλεπού και το κοράκι #104

Επίσης εμφανίζεται σε αυτό το θέμα Scooby-Doo Team-Up είναι ένα μικρό παιδί που έχει ένα παράξενο κατοικίδιο ζώο. Ο Stanley και το τέρας του ήταν για ένα παιδί και το τέρας του. Ο Stanley (ο οποίος δεν ήταν πολύ φωτεινός) πίστευε πραγματικά ότι αυτό το ύψος επτά ποδιών, ροζ-φρενίτιδα, ήπιο-mannered θηρίο ήταν ένα σκυλί. (Όχι, ήταν πραγματικά ένα τέρας.) Δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα Arnold Drake και τον καλλιτέχνη Winslow Mortimer και εμφανίστηκε ως χαρακτηριστικό στο Fox και το κοράκι που αρχίζει στο τεύχος #95 (Ιανουάριος 1966) και τρέχει μέσω του τεύχους #108. Με το τεύχος #109, ο τίτλος άλλαξε από το Fox και το Crow στο Stanley και το τέρας του που τελείωσε ακριβώς τρία θέματα αργότερα στο #112.

Οι υποστηρικτικοί χαρακτήρες της σειράς περιελάμβαναν ένα Leprechaun (που ονομάστηκε Shaughnessy Poltroon), ένα Gremlin (Schnitzel) και το φάντασμα του Γάλλου αυτοκράτορα Ναπολέοντα. (Δεν το κάνω πραγματικά!) Υπήρχε επίσης ο σέξι εφηβικός babysitter του Stanley – ο οποίος επίσης φαινόταν πολύ σαν τον Angel από τον Angel και τον Ape. (Μια άλλη νεαρή αδερφή;) BTW, Jerry Lewis Guest-Stars στο Stanley και το τέρας του #110.

Με ένα cast όπως αυτό, φυσικά, πολύ πιο κωμικό βιβλίο Weirdoes ήρθε κατά μήκος χρόνια αργότερα και αναβίωσε τους. Πολλά κυρίως ο Phil Foglio σε ένα τετραπλασιασμένο miniseries το 1993 (μετά τη συνεισφορά της προέλευσης των χαρακτήρων με μυστική προέλευση #48 το 1990). Ο Foglio παρωδίασε τα στοιχεία αφήγησης σε ίλιγγο στις ιστορίες του. Ο Kevin Smith αναβίωσε τους χαρακτήρες και πάλι το 2001 στο Green Arrow (όλων των θέσεων), δείχνοντας τον Stanley ως νεαρό έφηβο. (Με τα περιστατικά πολύ πιο γραφικά και άθλια.

Δεν είναι κατώτερα! Είναι απλώς παρεξηγημένες…

Κατώτερη πέντε #7

Όπως επεσήμανα παραπάνω, όπου ο Άγγελος πηγαίνει, η αδελφή της μπορεί να τελειώσει επίσης. Το κατώτερο πέντε δημιουργήθηκε το 1966 από τον συγγραφέα E. Nelson Bridwell και τον καλλιτέχνη Joe Orlando. Αυτή η ομάδα παρωδίας υπερήρωας αποτελείται από Awkwardman, Merryman, White Feather, The Blimp και Bunny (πρώην χαζός λαγουδάκι). Ήταν οι γιοι και η κόρη πολλών μελών της Ταξιαρχίας της Ελευθερίας (παρωδία τόσο της Δικαιοσύνης και της Εταιρείας Δικαιοσύνης). Οι παλαιότεροι ήρωες συνταξιοδοτήθηκαν, ελπίζοντας ότι τα παιδιά τους θα συνεχίσουν την οικογενειακή υπερ-παραγωγή. Δυστυχώς, κανένας από αυτούς δεν ήθελε πραγματικά, ούτε τα ταλέντα (ή τις δυνάμεις) να είναι πραγματικά αποτελεσματικά-έτσι, το αυτο-επιλεγμένο όνομα της ομάδας τους. Εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο Showcase #62, 63 και #65 πριν αποφοιτήσουν στη δική τους σειρά 12 θέσεων (μόνο οι πρώτες 10 ήταν νέο υλικό).

Όπως πολλοί από αυτούς τους άλλους χαρακτήρες, τελικά εμφανίστηκαν στο Showcase #100, και στη συνέχεια σποραδικά γύρω από το σύμπαν DC. Η καλύτερη εμφάνισή τους ήταν στο Batman: The Brave και το Bold #17. Αργότερα, η ομάδα i5 με τη λεγεώνα των υποκατάστατων ηρώων στο The Brave και το Bold #35 και με το Bat-Mite στο Bat-Mite #5. Υπήρξε επίσης μια εμφάνιση των αξιοσημείωτων πέντε στο Villains United miniseries που φαίνεται να είναι μια παρωδία έκδοση του κατώτερου πέντε. (Τι ανόητη ιδέα!) Τα αξιοσημείωτα πέντε εμφανίζονται επίσης μεταξύ των φυλακισμένων εποπτών στη σωτηρία και ο Jongleur (με βάση το Merryman) αποστέλλεται για να ανακτήσει την δωρεάν κάρτα από το Secret Six.

ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ! Υπάρχουν περισσότερα!

Έκθεση #68

Το συγκρότημα House για το Telethon σε αυτό το τεύχος είναι οι Maniaks, μια φανταστική ροκ μπάντα που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Showcase #68 (Μάιος 1967), που δημιουργήθηκε από τους E. Nelson Bridwell και Mike Sekowsky. Αυτό δεν ήταν μια επιτυχημένη εκτόξευση βιτρίνας, καθώς η ιδέα δεν πήρε ποτέ μια κανονική σειρά – αφήνοντας τις μοίρες του Silver Shannon (Lead Vocals, Manager), Phillip “Flip” Folger (κιθάρες, Contortionist), Gilbert “Jangle” Jeffries (κιθάρες, Ventriloquist ), και Byron “Pack Rat” Williams (τύμπανα) ανεπίλυτα. Ο Woody Allen εμφανίστηκε με τη μπάντα στο Showcase #71, ίσως το πιο σημαντικό ζήτημα αυτής της πορείας.

Αργότερα, η Silver Shannon εμφανίστηκε σε θέματα της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας ως προσωπικός βοηθός της Josiah Power. Επίσης, υπάρχει μια αναφορά (όχι μια πραγματική εμφάνιση) στη ζώνη στη δύναμη του Shazam #48. Τέλος, στο Justice League of America: Vixen: Regeneration (2017) Επισημαίνει ότι ο Mari McCabe (γνωστός και ως Vixen) χρονολογείται από τον Phil “Flip” Folger των Μανιάκ. Και πάλι, όχι μια πραγματική εμφάνιση. Σέσε!

Λαμβάνοντας δωρεές Telethon στην Τράπεζα Τηλεφωνίας: Σκούτερ (από την ταλάντευση με σκούτερ) και Windy και Willy!

Swing με σκούτερ #1

Το Swing With Scooter δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1966 και έτρεξε για 36 θέματα. Το Scooter (προφανώς δεν δόθηκε το επώνυμο) ήταν ένας βρετανός μουσικός που αφορούσε την Αμερική (συγκεκριμένα Laurel City). Το ψευδώνυμο προέρχεται από το σκούτερ του κινητήρα που χρησιμοποιείται συχνά στη σειρά. Οι έφηβοι φίλοι του/υποστηρικτικό cast περιλάμβαναν Cookie, Kenny, Malibu και Penny. Ένα πρώιμο τεύχος εισήγαγεΗ μυστηριώδης Cynthia (επίσης ένας Brit), τον οποίο όλα τα κορίτσια υποθέτουν ότι είναι η φίλη του. ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΣ! Είναι η αδερφή του!

Η σειρά τραβήχτηκε νωρίς από τον Joe Orlando, αν και πήρε πολύ γελοιογραφία αργότερα με την τέχνη του Henry Scarpelli. Η σειρά δημιουργήθηκε και γράφτηκε από τους συντάκτες DC Romance Jack Miller και Barbara Friedlander, η οποία μπορεί να είναι μέρος του λόγου που τόσο λίγοι άνθρωποι θυμούνται τη σειρά … που τελικά ακυρώθηκε το 1972.

Windy και Willy #1

Ο Windy και ο Willy δεν ήταν καν μια πραγματική σειρά κωμικών βιβλίων. Η DC αποφάσισε να εξοικονομήσει χρήματα, έχοντας τους καλλιτέχνες παραγωγής να επαναπροσδιορίσουν τις σελίδες από τις πολλές αγάπες του Dobie Gillis από τη δεκαετία του 1950, ενημερώνοντας όλα τα hairstyles και τα ρούχα για να εμφανιστούν τρέχοντα. Ο αρχικός καλλιτέχνης Dobie Bob Oksner εργάστηκε ακόμα για το DC και σύμφωνα με πληροφορίες βοήθησε σε πολλές από τις “ενημερώσεις”. Τα νέα καλύμματα τραβήχτηκαν από το μηδέν – αλλά οι ίδιοι οι κάλυμμα ανακυκλώθηκαν επίσης από παλιά καλύμματα Dobie.

Άλλα πράγματα διασκέδασης: Η Debbie (από μια ημερομηνία με τις ημερομηνίες της Debbie και της Debbie) είναι επίσης στελέχωση των τηλεφώνων … αλλά ποιος είναι ο τύπος στο 7; Z? Τελικά πουκάμισο δίπλα της; … και οι δύο καλλιτέχνες Bob Oksner και Mike Sekowsky παίρνουν φωνές από Merryman και Sam Simeon (και οι δύο επαγγελματίες γελοιογράφοι στο DCU)! Το ίδιο συμβαίνει και με τον Goody Rickles! (Γιατί;) … Επιπλέον, αστεία MIME! (Πρέπει να είναι σιωπηλοί;)

Ακόμη και η ζάχαρη και η ακίδα από τη μακρόχρονη κλασική σειρά του DC από τον Sheldon Mayer (και τους γονείς τους) είναι εδώ και εμπλέκονται στο απόσπασμα που προκαλεί το στεναγμό που προέρχεται από τους κακοποιούς στο τέλος κάθε περιπέτειας SCOOBY DO. Ξέρετε … αυτό για αυτά τα παιδιά που αναμιγνύονται!

Τόσο πολύ διασκέδαση-ειδικά για τους οπαδούς DC που αγαπούν όλους αυτούς τους λατρευτικούς τίτλους και χαρακτήρες από τη δεκαετία του ’60! Μακρύ αυτοί οι χαρακτήρες ζουν!

KC Carlson: Glx sptzl glahh!

Το Westfield Comics δεν είναι υπεύθυνο για τα ανόητα πράγματα που λέει η KC. Ειδικά αυτό το πράγμα που πραγματικά σας ενοχλούσε. Scooby-Dooby-Doo! (Είμαι άπταιστα τόσο στο DC Baby Talk όσο και στην Hanna-Barbera-speak!)